Nieuwe OTTO-schakelaar is marktleider in afdichtingsbeveiliging

  02-10-2018

De nieuwste schakelaar van OTTO - een basisschakelaar met dubbele pauze - biedt de beste afdichtingsbescherming op de markt.

Het bedrijf werkt altijd aan de behoeften van klanten in de meest veeleisende omgevingen. De nieuwe B3S gesloten dubbele onderbrekingsbasisschakelaar is afgedicht volgens IP68S - wat betekent dat deze volledig stofdicht is en bestand is tegen onderdompeling in water.

Het gebruik van dubbel schakelen is een essentiële veiligheidspraktijk in spoorsignalen, waarbij een 'fout aan de verkeerde kant' - zoals een signaal dat groen in plaats van rood weergeeft - kan worden veroorzaakt door een enkele foutieve invoer. Een dubbele break-schakelaar heeft echter twee paar contacten die het circuit op twee plaatsen openen.

Dubbel schakelen kost wat extra relais, draden en testen, maar de hogere bescherming tegen fouten aan de verkeerde kant is een belangrijke overweging voor de veiligheid. Het vermindert ook het risico op schokken van elektrische apparaten die zijn verbonden met ongepolariseerde AC-stekkers en -aansluitingen.

De dubbele schakelaar heeft een langere levensduur en de dubbele contacten verbeteren het temperatuurverlies. Dit is handig bij DC-circuittoepassingen zoals het opladen van accu's, automotive-toepassingen, thermokoppels, vliegtuigtoepassingen en andere toepassingen met lage spanning en lage stroomsterkte.

De nieuwe B3S is speciaal ontworpen voor plaatsen waar de ruimte krap is en kan worden geconfigureerd met of zonder hendelactuators. Het is een snap-actie, subminiatuur schakelaar met een 0,2 inch schakelaarbreedte.

Het is getest met behulp van de IP-code, die erop is gericht gebruikers substantiële informatie te geven over de bescherming van een product tegen stof, toevallig contact en water. Termen als 'waterdicht' zijn zinloos voor klanten die er zeker van willen zijn dat componenten bestand zijn tegen veeleisende omgevingen.

Het eerste IP-cijfer van de B3S - 6 - is de hoogst beschikbare bescherming tegen vaste deeltjes. Het is stofdicht en biedt volledige bescherming.

De vloeistofbescherming - 8 - is de op één na hoogste, de tweede alleen voor het testen door krachtige waterstralen op hoge temperatuur. De apparatuur is geschikt voor continue onderdompeling in water.

De 'S' van de beoordeling geeft aan dat het onderdeel nog steeds tijdens de watertest was.

De verzegelde schakelaar kan maximaal 8 amp resistieve belasting aan, en is getest tot 1 miljoen cycli. Het kan worden voorzien van een keuze uit normaal open, normaal gesloten, drie-terminal SPDT, of vier terminal SPDT - wat grote veelzijdigheid oplevert.

Zoals met alle door Nexus geleverde componenten, is het zeer aanpasbaar. Er kunnen elf stijlen van terminal- en draadkabelopties worden gebruikt, waaronder solitaire stijl met enkele en dubbele torentje en draaddraden van verschillende lengtes. Het kan worden gebruikt als onderdeel van drukknop-, trigger- en tuimelschakelaars die een robuuste afdichting vereisen.

Praat met Nexus over het bereik van de schakelaar BS en hoe het kan worden geconfigureerd om aan uw behoeften te voldoen. http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/OTTO/OTTO%20B3%20Double%20Break%20Basic%20Switch%20Range